Galleri

I den gamla gråstenslängan finns ett konstgalleri med konst från både lokalt och globalt kända konstnärer. Vilka konstnärer som ställer ut ser du nedan  under rubriken utställningar. Öppettiderna är de samma som caféets öppettider.

Utställningar

Ingela Sundberg 13 maj- 31juli

Färgfångare och dialogmusiker som landat på Österlen

Med toner i huvudet, ord i kroppen, akrylfärgen på paletten och gärna massor med struktur, börjar en visuell historia ta form. 

Det är i sången och musiken ni oftast har mött mig. Varje ton har en färg och varje historia har sitt uttryck och här syns några av mina berättelser.

Reaktionerna från ”tavelskådaren” är faktiskt ofta liknande den från musikpubliken. Men så är det såklart. Samma röst som hoppar mellan pensel och, penna och röst. 

Precis som då jag skriver låtar, är processen densamma. Det är intuitivt. Jag har ingen aning om vart det ska leda och har kommit att respektera det. Något vill fram och jag följer vackert med.

Ibland finns tavlorna med på mina spelningar då flera har en koppling till berättelser eller sånger. Ibland målar jag efter en text och ibland det omvända. 

Vissa upplevelser når trånga utrymmen på insidan. Det skrynkliga rätas ut, något blir begripligt och rimligt. Det blir lite snällare då.“Blir så glad av dina alster. Ett visuellt själsligt andrum som skapar distans när tankarna
kört fast, ja så känns det.” /E

Dina tavlor känns så äkta, inget tillgjort, inga manér! / O