Café & restaurang

På Lilla Rygårdens café kan du njuta av ditt kaffe i en lugn, naturskön skånsk miljö. Unna dej en lugn stund på vår innergård eller i den gamla gråstenslängan.

I cafét serverar vi enklare mat såsom smörgåsar, soppor och pajer. Är du sugen på en fika finns det hembakade bullar, kakor och pajer av olika slag. 

Nu i coronatider erbjuder vi picknickkorgar som man kan ta med sig ut i naturen. Vi önskar alla att kunna ha en härlig stund med varandra under dessa svåra tider. 

Matservering

På Lilla Rygården erbjuder vi matservering såsom luncher och middagar. Vi har en unik meny där vår specialitet är renskav som är mycket uppskattad av våra gäster. Se även våra övriga smakrika rätter på vår meny nedan. För att göra ett besök på vår restaurang ser vi gärna att ni förbokar 2 dagar innan samt att ni är sällskap på minst fyra personer. (antalet gäller ej våra B&Bgäster). Restaurangen är nu stängd för säsongen. 

Servering för fest och större sällskap

Lilla Rygården kan arrangera matservering till sällskap upp till ca 50 personer. Mat kan väljas från vår meny. Har ni speciella önskemål eller är intresserade av en buffé är detta möjligt att arrangera efter diskussion. 

Tårtkalas med hembakat fikabröd kan vi också erbjuda.

Öppettider

Lilla Rygårdens café har stängt för säsongen.

Meny

Förrätt

Sillamacka 85 kr

Per Morbergs gubbröra på kavringstoast

Mozzarellasallad 80 kr

Mozzarellaost serveras med sallad, tomat, rödlök och oliver med en fyllig olivolja som dressing

Västerbottenpaj 90 kr

Serveras med crème fraiche, rom och rödlök

Toast skagen 90 kr

Huvudrätt

Renskav 285 kr

Serveras med potatismos, morötter, broccoli, lingonsylt och gräddsås med smak av ädelost

Inkokt lax 185 kr

Serveras med potatis, äppelsllad med fläderdressing samt romsås.

Tofú Aguéli 175 kr

Soyastekt tofu med champinjoner och lök, serveras med saffransris, vitlökssås och grönsaker

Hamburgetallrik 155 kr

Hamburgare på högrev, serveras med hembakat hamburgerbröd och rostade grönsaker

Efterrätt

Glass med bär 80 kr

Chokladkaka med vispgrädde 80 kr

Rabarberpaj med vaniljsås 80 kr

Brylépudding 90 kr

Kaffe 30 kr

Te 25 kr

Pizzakväll

I gråstenslängan finns en fullt fungerande bagarugn.Troligen byggdes den samtidigt som byggnaden uppfördes dvs under 1840-talet. Ugnen är ovanligt stor och det sägs att uppemot 20 limpor kunde bakas samtidigt.

Idag använder vi bagarugnen vid speciella tillfällen för att baka pizza. Vi arrangerar pizzakvällar för sällskap på minst 10 personer. Kontakta Lilla Rygården för detaljerad information.

Bokning

Bokning av middag- och lunchservering eller pizzakväll görs på telefon              070 590 98 04 eller via email info@lillarygarden.com

Välkomna!